Een woning huren in 5 stappen

1.Vind een geschikte huurwoning

Vul de wooncalculator  in om te kijken voor welk type huurwoning jij in aanmerking komt. Dat kan een woning zijn met een gereguleerde lage huur, een woning met een middeldure huur of een woning die je huurt in de vrije sector. Lees hier meer over de verschillende types.

Kom je in aanmerking voor een huurwoning met een gereguleerde lage huur? Kijk dan of je recht hebt op huurtoeslag.  Gereguleerde lage huur is speciaal bedoeld voor huurders met een kleine portemonnee. Een huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten van je woning om je maandelijkse kosten verder omlaag te brengen.

Zoek in het bestaande aanbod van huurwoningen in Amsterdam Zuidoost.
Staat de woning die aan jouw wensen voldoet er nog niet tussen? Maak dan een account aan en geef je woonwensen door. We informeren je dan automatisch (per e-mail of sms) als de woning beschikbaar is.

2.Huurwoning gevonden? Maak je interesse kenbaar

Heb je een geschikte woning gevonden op het Woonplatform? Geef dan aan dat je geïnteresseerd bent. Wij zorgen dat je contactgegevens bij de verhuurder terechtkomen.

3.Voorwaardencheck en beschikbaarheid woning

Nadat je je interesse in een woning kenbaar hebt gemaakt, kan de verhuurder snel contact met je opnemen wanneer de woning nog beschikbaar is. Zorg dus dat je zo spoedig mogelijk alle documenten klaar hebt liggen. De verhuurder vraagt hiernaar. Op basis van jouw gegevens kijkt hij of je in aanmerking komt voor de woning.

Wanneer kom je in aanmerking voor een woning? Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar je inkomen, je gezinssamenstelling en of je een huurwoning achterlaat. Voor middeldure huurwoningen gelden bepaalde voorrangsregels vanuit de Huisvestingsverordening. Daarnaast kunnen verhuurders zelf bepalen aan wie ze een woning verhuren en kunnen ze een eigen volgordebeleid hebben.

Let op, voor het huren van een woning met een lage huur of een middeldure huurwoning is het verplicht om een huisvestingsvergunning aan te vragen. Deze aanvraag kan tot 8 weken duren. Zorg dat je dit ruim op tijd doet.

4.Ondertekenen huurcontract en sleuteloverdracht

Als de woning is opgeleverd, kun je verhuizen. Gefeliciteerd met je nieuwe woning!

5.Verhuizen

Als de woning is opgeleverd, kun je verhuizen. Gefeliciteerd met je nieuwe woning!